2012

Joulukuun myydyimmät kirjat

31.12.2012 00:00

Atenalogo

 

Joulukuun kirjamyynnin kohokohdat löytyvät jälleen Kirjakauppaliiton Mitä Suomi lukee -listalta. Atenan kirjoista listalle on yltänyt hienosti Hugleikur Dagsson, jonka Huumorin musta kirja on käännöskirjojen sijalla seitsemän. Tieto-Finlandia-voittaja Elina Lappalaisen Syötäväksi kasvatetut löytyy puolestaan tietokirjalistan sijalta kymmenen. Pokkareista Barbara Demicin Suljettu maa on samoin kymmenenneksi myydyin.

 

Mitä Suomi lukee -lista


Akateemisen myydyimmät kirjat

31.12.2012 00:00

Atenalogo

 


Roope Lipastin Rajanaapuri on yltänyt upeasti Akateemisen kirjakaupan toiseksi myydyimmäksi esikoiskirjaksi vuonna 2012. Parhaiten myyty kaunokirjallinen kotimainen esikoisteos oli Aki Ollikaisen Nälkävuosi.

Esikoiskirjojen myydyin teos palkitaan Akateemisen kirjakaupan Varjo-Finlandioiden jakamisen yhteydessä. Varjo-Finlandia-palkinnot Akateeminen jakaa vuosittain eniten myymilleen Finlandia-ehdokkaille.  Lisäksi jaetaan kirjablogistien Blogistanian Finlandia -tunnustus.

Tietokirjojen Varjo-Tieto-Finlandia-sarjan voitti Björn Wahlroosin Markkinat ja demokratia. Varsinaisen Tieto-Finlandian voittanut Elina Lappalaisen Syötäväksi kasvatetut kurkotti kuitenkin hienosti sarjansa kolmanneksi ostetuimmaksi kirjaksi. 

Palkinnot jaetaan perjantaina 18.1.2013 klo 16 Helsingin keskustan Akateemisessa Kirjakaupassa.

Kevään 2013 uutuuslista on ilmestynyt

05.12.2012 00:00

Atenalogo

 

Keväällä 2013 on jälleen luvassa loistava kirjasato.

 

Tuleviin uutuuksiin voi tutustua jo nyt kevään 2013 luettelosta ja pian myös nettikaupassamme.

 

Atenan kevät 2013 luettelo


 

 


Atena joulunajan tapahtumissa

05.12.2012 00:00

Atenalogo

 

JOULUINEN TAIDEBASAARI JYVÄSKYLÄSSÄ 8.-9.12.


 

Perinteinen taidebasaari on avoinna viikonloppuna 8.–9.12.2012 klo 11–18 Jyväskylän taidemuseon Holvin tiloissa (Kauppakatu 23). Taidebasaarilla on tavattavissa 35 Keski-Suomessa asuvaa ja työskentelevää kuvataiteilijaa ja käsityöläistä. Atena myy basaarilla etenkin kauniita ja inspiroivia harrastekirjoja. Näiden joukosta löytyy tietysti myös vuoden DIY-muotitapaus Outi Pyyn Trashion! Kaikki kirjat ovat myynnissä joululahjahintaan vähintään 20% alennuksella. Basaariin on vapaa pääsy.

 

Trashion

Taidebasaarissa kaikki harrastekirjat -20%

 

 

 

SEMINAARIMÄEN JOULUTORI JYVÄSKYLÄSSÄ 11.-12.12.


 

Jyväskylän yliopiston kirjaston aulassa vietetään joulutoria tiistaina ja keskiviikkona 11.-12.12.2012 klo 10-15. Atena on torilla mukana tarjoamassa ajatuksia herättäviä kirjoja vähintään 20% alennuksella. Mukana on tietysti myös Tieto-Finlandia voittaja Elina Lappalaisen Syötäväksi kasvatetut -teos. Lisäksi opiskelijoille räätälöityjä erittäin edullisia erikoistarjouksia!

 

SyotavaksiKasvatetut

Ajatuksia herättävät kirjat edulliseen joululahjahintaan

 

 

 

EETTISET JOULUMARKKINAT HELSINGIN POSTITALOLLA 15.-16.12.


 

Eettiset joulumarkkinat järjestetään 15.-16.12. Helsingin Postitalolla. Tapahtuma on avoinna lauantaina klo 11-19 ja sunnuntaina klo 12-18. Markkkinoilla levitetään tietoa mm. eläinoikeuksista, sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta sekä ettisestä tuotannosta ja siihen liittyvistä ympäristö- ja ihmisoikeuskysymyksistä. Atenan kirjailijoista mukana on Tieto-Finlandia-voittaja Elina Lappalainen, jonka esiintymisaika tarkentuu myöhemmin.


 

 

PERINTEISET KUNNON KIRJALLISUUDEN MYYJÄISET KIASMASSA 16.-23.12.


 

Kiasmassa vietetään jälleen Perinteiset kunnon kirjallisuuden myyjäiset 16.-23.12.2012. Tapahtuma on avoinna ti 10-17, ke-to 10-20.30, pe 10-22, la 10-18, su 10-17 ja ma suljettu. Tarjolla on monipuolista kirjallista ohjelmaa. Esiintymässä ovat mm. Sofi Oksanen, Hanna Nikkanen, Teemu Keskisarja, Anna Kontula, Riikka Ala-Harja, Heidi Köngäs, Ile Kallio ja Aki Ollikainen. Tieto-Finlandia-voittaja Elina Lappalainen esiintyy 21.12. klo 17. Kustantajat tarjoavat kauden uutuuksia sekä klassikkolöytöjä hyvillä tarjoushinnoilla. Perheen pienille on myös oma osasto, jonne he ovat lämpimästi tervetulleita selaamaan omakätiesti.


 

 

 

 


Saija Nissinen Savonia-palkinnon ehdokkaana

26.11.2012 00:00

SitomisenTaito


Lisää kirjasta

 

SaijaNissinen_kuv


Saija Nissinen

Kuopion kaupungin jakaman Savonia-kirjallisuuspalkinnon vuoden 2013 palkintoehdokkaat julkistettiin 23.11.2012. Saija Nissinen on teoksellaan Sitomisen taito yksi kuudesta ehdokkaasta. Raati valitsi ehdokkaat 67 palkinnon piiriin kuuluvasta vuonna 2012 ilmestyneestä teoksesta.

 

Raati perustelee Nissisen valintaa seuraavasti: "Kuopiolaisen esikoiskirjailijan kokoelma erikoisia ja outojakin novelleja, joista monen loppu jää avoimeksi ja lukijaa askarruttavaksi."

 

Muut ehdokkaat ovat Pirjo Hassinen teoksellaan Popula (Otava), Asko Jaakonaho teoksellaan Onnemme tiellä (Otava), Sirpa Kähkönen teoksellaan Hietakehto (Otava), Tuija Lehtinen teoksellaan Pesää! (Otava) ja Markku Rönkkö teoksellaan Metsänpoika (Like). 

 

Savonia-palkinto jaetaan tammikuun 2. päivä 2013 klo 17.00 avoimena tilaisuutena Kuopion kaupungintalossa. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

 

savonia_finalistit_2013

Savonia-finalistit. Kuva:

©Ari Nyyssönen

 

 


Syötäväksi kasvatetuille myös Topelius-palkinto

23.11.2012 00:00

SyotavaksiKasvatetut


Lisää kirjasta

 

ElinaLappalainen


Elina Lappalainen

Elina Lappalainen saa kiitetystä ja palkitusta Syötäväksi kasvatetut -kirjastaan myös Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry:n myöntämän Topelius-palkinnon. 


Eläinsuojelun Topelius-palkinto jaetaan vuosittain eläinsuojelun saralla ansioituneelle yksityishenkilölle tai yhteisölle. Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry perusti palkinnon vuonna 1998 yhdistyksen perustajan Zacharias (Sakari) Topeliuksen juhlavuoden kunniaksi. Palkinto on Topeliuksen allekirjoittaman alkuperäisen kunniakirjan jäljennös.

 

HESY:n palkintoraadin mielestä Lappalaisen kirjan suurin ansio on kyky käsitellä tuotantoeläinten elinolosuhteita ja kohtelua asiapitoisesti, rakentavasti ja yleistajuisesti. Samalla Lappalainen on onnistunut herättämään yhteiskunnallista keskustelua tuotantoeläinten kipeimmistä hyvinvointiongelmista ja alan eettisyyden problematiikasta juuri eläinsuojelulain uudistamisen kynnyksellä.

 

 

– Syötäväksi kasvatetut on monipuolinen ja informatiivinen teos lihan matkasta lautaselle. Kirja vie lukijan lähietäisyydellä maatiloille ja teurastamoihin ja auttaa näin ymmärtämään, mitä ruoaksi päätyvät eläimet ovat kokeneet ja miten eläin tuotteistetaan lautasella esimerkiksi sellaisilla sanoilla kuin kinkku tai pekoni. Lappalainen on rohkeasti, mutta kiihkottomasti tarttunut tärkeään ja ajankohtaiseen aiheeseen, josta yleensä vaietaan, HESY:n puheenjohtaja Hannele Luukkainen listaa raadin perusteluja.


 

Kirjallaan Elina Lappalainen halusi lisätä kuluttajien ymmärrystä siitä, miten lautaselle päätyvät eläimet ovat elämänsä eläneet ja herättää yhteiskunnallista keskustelua eläinten hyvinvoinnista. Taustalla vaikutti huoli elintarviketeollisuuden läpinäkymättömyydestä ja ruokamainonnasta, joka tuntui välittävän ruoantuotannosta etääntyneille kuluttajille harhaanjohtavaa kuvaa maataloudesta.


– Monet eläinsuojelulain kohdat kaipaavat kipeästi uudistamista, sillä lain noudattaminen ei takaa eläinten hyvinvointia, Lappalainen muistuttaa. Kirjassaan hän esittääkin konkreettisia parannusehdotuksia lain uudistustyöhön.

 
Syötäväksi kasvatetut yksi Kotivinkin 101 valinnasta

23.11.2012 00:00

SyotavaksiKasvatetut


Lisää kirjasta

 

ElinaLappalainen


Elina Lappalainen

Kotivinkki valitsee vuosittain 101 parasta tuotetta, ilmiötä ja tapahtumaa. Elina Lappalaisen teos Syötäväksi kasvatetut valittiin tänä vuonna mukaan tähän hienoon joukkoon.

Kotivinkin101valintaa_SyotavaksiKasvatetut 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 1 / 7